ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

«ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ»

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στο πλαίσιο των  επισκέψεών του σε κτηνοτροφικές μονάδες, στις 27 Ιανουαρίου, επισκέφθηκε  πρότυπες εγκαταστάσεις σταβλισμένης προβατοτροφίας στην Περιφερειακή  Ενότητα Λάρισας.

Μετά την επίσκεψη ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε τα εξής:«Η ανάπτυξη της  ελληνικής κτηνοτροφίας παραμένει σταθερή πυξίδα στη χάραξη της  πολιτικής μας. Στεκόμαστε δίπλα στους κτηνοτρόφους και ιδιαίτερα σε  όσους κάνουν ένα βήμα παραπάνω και επενδύουν στην καινοτομία και τον  εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών τους. Ο δρόμος για τη μετατροπή της  πρωτογενούς παραγωγής και ειδικά της κτηνοτροφίας σε κινητήριο μοχλό της  οικονομίας περνάει από την αναβάθμιση των υφιστάμενων κτηνοτροφικών  εγκαταστάσεων, τη δημιουργία νέων και την απλούστευση των διαδικασιών  αδειοδότησης. Στην κατεύθυνση αυτή κάνουμε όλες τις απαραίτητες  ενέργειες σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

Επιπρόσθετα, με δεδομένη την κατάσταση στην αγορά των ζωοτροφών, η  καλλιέργεια της γης με κτηνοτροφικά φυτά είναι επωφελής τόσο για τους  αγρότες όσο και τους κτηνοτρόφους, ειδικά αν συνεργάζονται στο πλαίσιο  της συμβολαιακής γεωργίας. Το ιδανικό, βεβαίως, είναι οι ίδιοι οι  κτηνοτρόφοι να μπορούν να καλλιεργούν κτηνοτροφικά φυτά, μειώνοντας έτσι  την εξάρτηση τους από τις εισαγωγές ζωοτροφών και τις αρνητικές  επιπτώσεις από την άνοδο των τιμών τους διεθνώς. Ενισχύοντας την  καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών ουσιαστικά ενισχύουμε την κτηνοτροφία».

http://biologikaorganikaproionta.com

πηγη: www.paseges.gr

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.